VIP Gaming net
Video stream now onlin...
We are proud to announce our new feature that gives our members the possibility to ad..
Articles
IE9 New IE9 Features add..
Because of this competition (danish) I decided to add some IE9 features to ..
uk VIP-Gaming wins Divisi... 11.12.14 @ 12:56 CET
uk VIP-Gaming wins the ES... 01.12.14 @ 22:51 CET
uk VIP-Gaming advance to ... 06.11.14 @ 00:00 CET
uk VIP-Gaming wins Divisi... 30.10.14 @ 00:00 CET
uk UKKAA joins VIP-Gaming... 08.10.14 @ 00:00 CET
uk Ravaged Free Weekend +... 10.01.13 @ 17:50 CET
uk VIP Wins yet another E... 10.12.11 @ 12:03 CET
CUPS COMING SOON!

Profile


  Profile   Galleries   Buddys   Last 10 posts   Blog
"Inspiration til træningsforløb" by Arco 14.02.2012 @ 00:07 CET
Hej venner,

Jeg er klar over at jeg som nyt medlem sikkert burde slå sædet tilbage og lade tingene køre af sig selv. Jeg har dog oplevelsen af, at det kniber med at få organiseret holdtræning indenfor VIP's Starcraft II sektion. Nu har jeg i hvert fald været vidne til et lavt fremmøde de sidste tre træningsaftener. Tanken om 3 ugentlige træningsgange velkommer jeg, men synes det ville være endnu sjovere, hvis vi i fællesskab fik gjort noget ud af, at træne efter planen!

Derfor har jeg brudt hovedet og overvejet hvordan man bedst muligt fremmer en positiv og attraktiv tilgang til at få trænet indbyrdes. Jeg håber at mit foreslag vil modtages som et kreativt indspark til hvordan man kan løse, hvad jeg opfatter som en udfordring for et buddende Starcraft II hold. Jeg foreslår derfor:

VIP-Gaming Practice Pool

Denne skal medvirke til at skabe incitament for et aktivt træningsmiljø. Dette skal gøres ved at skabe et indbyrdes kampsystem blandt de forskellige medlemmer. For at dette ikke blot skal tilgodese de bedste eller mest aktive medlemmer, er der flere veje til at sikre sig point. Således giver en sejr 3 point, mens et nederlag giver 1 point.

Målet med practice poolen ligger dybere end blot at finde ud af hvilken spiller der kan score flest point, og baserer sig på ideen om at skabe et værktøj til øget spilforståelse. Dette skal ske ved at a jour føre alle træningskampe og samle disse i en samlet database. Denne kan så være med til at vise hvilke matchups (MU) der volder problemer for den enkelte spiller, samt være med til at bryde helheden op i overskuelige og mere håndgribelige enkeltdele.

Anvendelse

Først gennemgås en testperiode på to uger (6 træningsdage), hvor skemaet tilpasses efter behov (feedback velkommes) til at inkludere de mest væsentlige parametre for at måle resultater og facilitere størst mulig indsigt. I løbet af testperioden indsamles datasættet der senere kan anvendes som referenceramme for at måle forbedring og udbytte af træningen.

Efter den to uger lange testperiode formulerer alle deltagere et konkret træningsmål ud fra de indsamlede data. For at operationalisere vores træningsmål, altså gøre dem målbare, må de i første omgang isoleres til at tage udgangspunkt i konkrete problemer i vores spil. En målsætning der lyder: ”Jeg vil blive bedre til Starcraft II og vinde flere kampe” er altså ikke tilstrækkelig. En mere kvalificeret, men stadig utilstrækkelig målsætning kunne være: ”Jeg kan læse ud fra Vip-Gaming practice poolen, at PvZ er mit dårligste matchup, så her vil jeg forbedre mig”. Hele bagtanken bag træningssessions er vel at forbedre sig, men hvordan kan dette gøres hvis man ikke er klar over de konkrete områder hvor man skal sætte ind?

Den optimale anvendelse af datasættet kunne forløbe som følger:

Jeg kan ud fra mine træningsresultater udlede, at TvZ er mit svageste Matchup (MU). Efterfølgende har jeg gennemgået mit replay-arkiv (hvor jeg har gemt replays fra træningskampene). Her viser det sig, at jeg har store problemer med at opretholde min makro mens jeg beskytter mig mod mutalisk harass.

Mit konkrete træningsmål er derfor at forberede mig bedre på, samt at beskytte mig bedre mod mutalisk harass. Derfor vil jeg øve mig på at scoute timingen på min modstanders lair og spire, samt huske at bygge en turret ved hver af mine baser. Det vil frigøre en stor del af den apm jeg på nuværende tidspunkt har bundet i at beskytte min base, så jeg til gengæld kan fokusere på at opretholde min makro og begynde at presse min modstander igen.

De næste to ugers træningssessions indrettes målrettet efter det formulerede træningsmål. Tanken er at træningsresultaterne løbende opgøres i et nyt skema, for at kunne sammenlignes med det foregående. Herved kan det aflæses om den aktive træningsindsats har givet pote. Hvis resultaterne viser fremgang kan et nyt problem isoleres og operationaliseres som et træningsmål for de kommende uger. Hvis der har været marginal fremgang, stilstand, eller direkte tilbagegang, kunne det være tegn på usikkerhed i måden hvorpå det formulerede træningsmål kan håndteres. For at afhjælpe dette, kunne man trække på de tilgængelige ressourcer i Vip og søge hjælp hos de spillere man har spillet mod.

Eksempelvis kunne jeg bede en zerg spiller om at se nogle af mine replays og kommentere på min håndtering af mutalisk harass. Endvidere kunne jeg også bede ham sende mig nogle af hans replays, for at se hvilke faktorer der spiller ind i games, hvor han har haft svært ved at gennemføre effektiv mutalisk harass.

Her følger et link til et Google docs der skal illustrere hvordan en sådan practice pool kunne bogføres: https://docs.google.co...cteXVnSlpJOU0zSWJtQ2swcEE

ArcoYou have to login!

register now!
login

Latest Results

Upcoming Matches

Latest Forumposts

You have to be logged in to view this.

Upcoming Events

No Upcoming Events

Latest Blogs

blog Im still around...
dk Geert
12.10.13 @ 14:25 CET
blog
no Lobben
18.10.12 @ 18:36 CET
blog Inspiration til...
dk Arco
14.02.12 @ 00:07 CET
blog New monitor tod...
dk XeoStyle
02.11.11 @ 09:27 CET
blog Random news, ne...
dk XeoStyle
01.11.11 @ 13:55 CET
<
*/?>